Andra mediaevent i Sverige

Under varje år hålls hundratals spännande event i Sverige med vitt spridda program, många med inriktning på just media och kommunikation. Vissa står ut mer än andra, till exempel Elle-galan. Elle-galan har hållits sedan 1998 och är den största galan i Sverige när det kommer till mode. Här snackar vi lyx och glamour – röda mattan och prisutdelningar är inkluderat. Den här galan är till för såväl designers och företag inom mode men till vanliga privatpersoner som är intresserade av branschen. Galan har en rad stora sponsorer, bland annat H&M, LYKO, Grand Hotel och Carlsberg.

Elle-galan är tyvärr inget event vi vanliga personer kan gå på, man behöver få en inbjudan. Oftast är det nominerade personer, celebriteter av olika slag och sponsorer som är på plats. Totalt brukar det vara runt 900 deltagare. Men även om du inte kan vara på plats rent fysiskt kan du följa allt i realtid. Du får se röda mattan och bli inspirerad av årets bästa modekreationer och mycket mer. Något som är extra kul är att Elle-galan årligen har nytt tema. Under år 2020 var temat hållbarhet. Detta ledde många kända influencers till att låna sin galaklädsel av sina följare. Ett exempel är systrarna Peg och Penny Parnevik.

Ett annat stort event är Bokmässan, den hålls i Göteborg varje år. Här finns fantastiska möjligheter att gå på intressanta föreläsningar och seminarium, träffa kända författare samt att fylla på bokförrådet. För dig som vill lära dig mer och som vill engagera dig i frågor gällande yttrandefrihet, utveckling inom skolan eller ta del av nyheter inom deckarvärlden, är seminarium som hålls under mässan ett måste. Varje år har mässan nya föreläsare som inspirerar och informerar om mängder av olika ämnen. Om du är intresserad av seminarium behöver kolla upp vad som gäller med din biljett, i vissa fall krävs ett särskilt seminariekort. 

Något av det bästa med bokmässan är deras engagemang i barnen. Det hålls ofta roliga event för de minsta deltagarna, exempelvis Barnens mässa. För barn mellan tre till tolv år kan man lyssna när författare läser ur sina barnböcker, man kan bygga i lekrummet, äta pannkakor eller gå på skattjakt. Dessutom hålls roliga ritkurser, gåtlösningar och mycket mer – allt är till för de små. Självklart är du som vuxen också välkommen hit, men bara i barnens sällskap.

Många är vi som drömmer om att skriva en egen bok eller en novell. Under bokmässan får du möjlighet att lära dig mer om hur du kan gå från idé till verklighet. Många seminarier är utvecklande just för dig som vill börja skriva. Du kan lära dig om hur du utvecklar dina karaktärer och skapar spänning – tips direkt från välkända författare. Se även till att ta med dig dina favoritböcker för signering! På bokmässan bjuds det alltid in en rad författare och andra celebriteter. Bland annat är Jan Guillou en vanlig syn här, men även internationella kändisar som En Dag-författaren David Nicholls. Ta chansen att snacka lite med dina favoritförfattare och få deras senaste boktillskott signerat på plats.

Kom ihåg att vara ute i god tid när du ska boka biljetter till olika evenemang. De största bokas upp snabbt!